Doorgaan naar hoofdcontent

Toekomst voor kantoren anno 2021



Kantoren en Covid 19 hoe gaan we dat invullen


Er is veel veranderd de afgelopen maanden. Als je mij in februari had gezegd dat wij in Nederland ook mondkapjes zouden gaan dragen had ik je voor gek verklaard.

Maar de realiteit is anders, zelfs ik loop nu met een mondkapje op zak. Ik had een chique exemplaar gekocht want dat past beter bij mij. Maar als snel kwam ik erachter dat de medische mondkapjes met een ijzerdraadje veel fijner en minder benauwd zijn. Dus dag mooi mondkapje welkom medische mondkapje.

Massaal thuiswerken en dat blijft nog een tijdje zo.

We zijn massaal gaan thuiswerken. Er waren geen files meer, dat was dan mooi meegenomen en heel eerlijk heb ik de hele 100 i.p.v. 120 km niet meegekregen. Ik heb me toch maar even thuis opgesloten. Kantoren en scholen sloten en men richten zo goed en zo kwaad het ging een werkplek thuis in.

Rommelzolders werden kantoortjes, tussen het speelgoed zat en zit je met je laptop en telefoontjes ja of die lukken met één of meerder verveelde kindjes thuis is de vraag.


Blijvend thuiswerken?

Toch gaan er veel stemmen op om meer of gedeeltelijk thuis te blijven werken. Na wat rondvraag gedaan te hebben bij bedrijven, klanten, collega's en instagrammers verwachten vele dat kantoren een andere indeling zullen krijgen. Het zullen meer ontmoetingsplekken worden, samenkomen om te vergaderen en sparren en daarnaast zal er vooral vanuit huis worden gewerkt.

Veel bedrijven, kantoren en restaurants die jaren veel moeite hebben gedaan om een mooie en stijlvolle,  gezellig inrichting te creëren zagen ook veel in rook op gaan. Bedrijven gingen failliet, kunnen nog maar zeer beperkt open, planten konden worden weggegooid, ruimtes zijn te klein en moeten anders worden ingericht. Te weinig ruimte of veel te veel ruimte voor het moment of voor de toekomst.

Groene oplossingen.

Als we naar groen kijken, zou het een oplossing zijn om te werken met Moscreaties / Moswanden. Deze nemen géén ruimte in en hebben géén enkele verzorging nodig. Mocht je er één gehad hebben op jouw bedrijf  waar je de afgelopen weken en of maanden

niet naar toe mocht dan is dat geïnvesteerde bedrag gelukkig nog helemaal intact. 

Ze kunnen zelfs extra worden opgeleukt door er mooie echt planten in te verwerken. En het bijzonder van de echte planten die wij hebben dat ze net als ons mos géén enkele verzorging nodig hebben. Planten en mos is helemaal trendy en dat gaat de komende jaren alleen maar doorzetten. We kiezen meer en meer voor duurzame en groene designs. Designs die op onze toekomst zijn gericht. Ze zijn ook makkelijk toe te passen op flex kantoren gezien daar vaak alleen ruimte aan de wand is. Je kunt ze extra in het oog laten springen door bv jouw logo als dan niet verlicht erop te verwerken.


Géén onderhoud nodig.

Of zoals je hier ziet een tv of computer scherm in verwerken. Wil jij weten hoe je jouw kantoor kunt vergroenen, sfeervol aankleden met natuurlijk en duurzame materialen zonder dat je je zorgen hoeft te maken of het wel verzorgt of water krijgt?

Naast mooi en trendy is groen en natuurlijke elementen ook nog eens van groot belang om jezelf maar ook de werknemers en gasten zich welkom te laten voelen. Groen en natuurelementen zorgen er ook voor dat mensen zich gezonder voelen, beter functioneren, alerter zijn en in het geheel minder aan gezondheidsklachten hebben. Op onze website www.metiez.com kun je enkele van deze bewezen onderzoeken downloaden. 

Tip:

Heb jij wel eens last van droge of geïrriteerde ogen? Keelpijn of veel hoofdpijn? Dit kan liggen aan de luchtvochtigheid in de ruimte. In America controleert men hier heel streng op in Nederland en Europa is het minder bekend. Stel nu dat de luchtvochtigheid niet goed is dan wordt het zachte, fluffy moswand zo krokant als chips. Kom er dan niet aan het kan breken. Herstelt de luchtvochtigheid zich dan is het mos binnen enkele uren weer zacht en aaibaar. Leuk extra weetje toch.


Wil jij weten wat wij voor jouw kunnen betekenen? Wij luisteren graag naar jouw wensen en overleggen wat de mogelijkheden zijn. We hebben korte lijntjes en we kijken er naar uit om je te spreken. 

Heb jij een mening of een idee ik hoor het graag van je.

Fijne dag en groetjes Anja Westerduin van Metiez Nature Matters
p.s ik ben dyslectisch, maar dat laat me niet weerhouden om te schrijven.
Ik hoop dat je bereid bent hierdoor heen te kijken.

Hans Westerduin 0031 (0) 628878836 of mail hans@metiez.com je kunt ons ook vinden op www.metiez.com en voor onze webshop of wil je alles liever in het Engels lezen www.mossdivider.com Hans is voor de USA te bereiken op hans@suiteplants.com  www.suiteplants.com

www.mossdividers.com 

Kom je ons gezellig volgen op Instagram voor nog meer tips en afbeeldingen?

mosschilderijen.metiez.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Moswand of een plantenwand, wat is verstandig om te kiezen

  Moswand of een plantenwand wat is verstandigste keuze   Laat ik voorop stellen dat ik zowel een plantenwand als  moswand  erg mooi vind. 😍 Ben dol op echte planten, maar om ze mooi te houden heb je toch ook echt groene vingers nodig. En niet te vergeten geduld. Laat ik dat nu net niet hebben. 😉 Een plant met bruine puntjes aan de bladen vind ik niet mooi. Beland bij mij dan al vrij snel in de prullenbak. Zonde uiteraard.   Planten en moswanden in het interieur zijn niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel verstandig en helemaal van deze tijd. Meer en meer kiezen bedrijven, kantoren voor een natuurlijke, duurzame en vriendelijke uitstraling. En houden rekening met de gezondheid van medewerkers en klanten.   Maar er zijn ook een aantal belangrijke verschillen tussen deze twee soorten wandbeplanting.  Mos en plantenwanden stralen sfeer en rust uit. Vele studies hebben aangetoond dat mensen die in een groene omgeving werken, productiever zijn. Ze zi
  Blog: Zijn Moswanden wel zo knuffelbaar? Moswanden: zijn ze wel zo knuffelbaar als ze genoemd worden? Rendiermos is inderdaad heel zacht en fluffy van nature. Echter mos groeit in de natuur en meestal ook in een gebied waar veel dennenbomen staan. De naalden vallen op het mos. Als het mos met de hand wordt geoogst dan worden ook de dennennaalden mee geoogst.   Deze dennennaalden worden niet verwijderd uit het mos. En blijven er dus inzitten.   Wij, ik en ons team kunnen je vertellen dat die dennennaalden soms gemeen kunnen steken. Zo erg dat je wel eens bijna in je broek plast van schrik.😅   Nu zijn wij zo vriendelijk om met onze handen over de moscreaties heen te gaan. Te voelen waar de gemene dennennaalden zitten en ze voor jullie zoveel mogelijk verwijderen. Toch geven de naalden ook steun en het mos. Dus blijven er altijd naalden in het mos zitten. Die kunnen dus wel eens onaangenaam prikken. En daarnaast aan onze handen zitten zuren. En d